top of page
  • LinkedIn Social Icon

Managed Security Services

Wat is Managed Security?

Een Managed Service Provider (MSP) is een IT-servicebedrijf dat op proactieve basis managed services aan eindgebruikers en organisaties aanbiedt. Managed services zijn verantwoordelijk voor het hosten en beheren van servers, gespecialiseerde applicaties en netwerken van klanten. Dit alles gebeurt op afstand via internet en helpt klanten om kosten te besparen, naast het verbeteren van hun activiteiten. Managed services die worden aangeboden door MSP's worden beschouwd als een alternatief voor het breakfix of on-demand outsourcingmodel waarbij services op aanvraag worden aangeboden en de klant voor deze services wordt gefactureerd.

managed-service-provider.png

Voordelen van Managed Security Services

  • 24/7/365 Netwerk monitoring: managed service providers staan in voor de 24 uur per dag netwerkbeveiliging door middel van geavanceerde netwerkbewakingstools.

  • Uitgebreide rapportage: MSP's kunnen een compleet overzicht bieden van de bedrijfsinfrastructuur, waardoor MSP-executives alles kunnen bijhouden wat er in hun bedrijf gebeurt.

  • Verbeterde beveiliging: MSP's verbeteren het ondernemingsniveau enorm, aangezien ze zijn uitgerust met een efficiënt back-up- en noodherstelplan.

  • Kosteneffectief: ongeplande reparatieservices kunnen een enorme kostenpost zijn voor ondernemingen. Door MSP's aan te werven, slagen bedrijven erin deze kosten te beheersen door vaste maandelijkse kosten te betalen die alle soorten reparaties en servicekosten op contractbasis dekken.

bottom of page